U17 kausi käynnistyy lauantaina

 

Lahti Panthersin U17 -joukkue valmistautuu kaudenavaukseen, joka potkaistaan käyntiin 12.6 Tikkurilassa.

Useamman vuoden tauon jälkeen myös Lahdessa päästään tänä kesänä nauttimaan junioreiden jenkkifutiksesta, kun Panthersin U17- ja
U15- joukkueet osallistuvat molemmat ikäluokkiensa 1. divisioonaan. U17 sarjassa pelaa tänä vuonna vain kolme joukkuetta: Panthers, Tampere Saint ja Lohja UNC. Covid-19 -taudin tuomista rajoituksista huolimatta, U17 on saanut hyvän off-seasonin alleen ja pelejä odotettaan jo innolla.

”Junnuissa oleminen tuntuu hyvin mukavalta ja samalta uudellalailla haasteelliselta. Ilolla olen huomannut jenkkifutis kipinän syttyvän uusien pelaajien silmissä.” kertoo päävalmentaja Janne Haataja. ”U17 tuli vähän yllättäen, kun syksyllä oli puhetta vain U15 joukkueesta. Mutta U17 joukkue on hyvähenkinen joukkue, jossa on kehittymässä hyviä urheilijoita, joista osalla on jo kokemusta miesten peleistä ja osa saanee kokemusta tänä kesänä. Jos joukkuehenki on vahvuus, niin pelaajamäärä voisi olla isompi. Mutta rekrytointi vaikeudet on koitelleet meitä niinkuin muitakin seuroja. Pääasia on kuitenkin se, että kesällä päästään pelaamaan. Se varmaankin saa myös minulle jännityksen nousemaan” Haataja jatkaa.

Topi ja Joel vaihtoivat jääkiekosta jenkkifutikseen

Joel Kukkola ja Topi Ahokallio pelaavat kaudella niin U17 kuin miestenkin joukkueessa.

 

Topi Ahokallio, 17, ja Joel Kukkola, 17, pelaavat Panthersin U17 joukkeessa. Molempien poikien lajitaustaan kuuluu jääkiekko, jota he ehtivät pelata samassa joukkueessakin.

Topi aloitti lajin, kun äiti Sanna näki Panthersin mainoksen junioreiden jenkkifutistoiminnasta ja ehdotti lajia pojalleen. Topi kokeili lajia loppuvuonna 2019 ja jäi saman tien pelaamaan. Viime vuonna Topin taidonnäytteitä ehdittiin nähdä niin Sipoo Bulldogsin U17 kuin Panthersin miesten joukkeen riveissä.

”Olin katsonut NFL:ää aiemmin. Laji oli mielenkiintoisen näköistä, eniten kiinnostivat taklaukset ja kova meininki”, Ahokallio kertoo harrastuksen alkumetreistä. Ahokallio odottaa jo kesän pelejä. Omat tavoitteet vikkeläjalkaisella tukimiehellä ovat aina maajoukkuetasolla saakka.

Molemmat pojista nimeävät joukkueen parhaaksi puoleksi hyvän yhteishengen kentällä ja sen ulkopuolella. ”Joukkueeseen oli helppo tulla, koska kaikki ottivat hyvin vastaan. ” sanoo puolustuksen linjassa pelaava Kukkola.

Joel päätyi lajin pariin ystävänsä Topin kautta viime syksynä. Topin tavoin myös Joelia lajissa kiinnosti taklaukset ja lajin fyysisyys. Tämän kauden tavoitteetkin ovat selvät: voittaa pelejä.

Molemmat nuorista miehistä ovat lupaavia pelaajia myös miesten joukkuetta ajatellen, ja heidät on molemmat nostettu myös miesten harjoitusrinkiin.

 

U17 Otteluohjelma 2021

12.6 klo 17:00 UNC – Panthers @ Tikkurilan Urheilupuisto
10.7 klo 13:00 Panthers – Saints @ Paikka ilmoitetaan myöhemmin
25.7 klo 13:00 Panthers – UNC @ Paikka ilmoitetaan myöhemmin
22.8 klo ??:?? Saints – Panthers @ Paikka ilmoitetaan myöhemmin

Vieritä ylös