Miehet kotiavauksessa voitokkaita

Sää suosi Heinolan Urheilupuistossa, kun Panthers pääsi avamaan kotikautensa Kuopio Steelers Veljmiehiä vastaan. Loukaantumisista kärsivä Panthers lähti otteluun vain 20 pelaajalla, eikä Veljmiehienkään rosterissa ollut pelipäivänä kuin 21 pelaajaa. Molemmilla joukkueilla oli takanaan 2 tappiota, joten voitonnälkää löytyi molemmista leireistä.

Ensimmäinen neljännes oli tasaista vääntöä, jossa molempien joukkueiden puolustukset tekivät hartiavoimin töitä ja saivat pysäytettyä hyökkäyksen etenemisiä. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne olikin edelleen 0-0. Toisen neljänneksen alussa kotijoukkue kuitenkin onnistui rikkomaan Veljmiesten puolustusta edeten aivan maaliviivan tuntumaan, ja QB Taneli Tontin heitto tavoitti vapaaksi jääneen WR Jaakko Leutolan maalialueella. Lisäpisteyritystä Panthers lähti potkaisemaan, mutta Veljmiehet saivat blokattua potkun, jolloin taululle jäi lukemaksi 6-0. Muutaman minuutin kuluttua Panthers pääsi uudelleen maalintekoon, kun QB Tontin heitto tavoitti WR Emil Makkulan kentän keskivaiheilla. Makkula pääsi murtamaan useamman taklauksen ja kuljetti pallon maalialueelle. Lisäpisteyrityksessä askelmerkit olivat jälleen virheelliset, ja Veljmiehet pääsivät blokkaamaan myös toisen potkun, jättäen tilanteeksi 12-0. Vielä ennen puoliaikaa Veljmiesten QB Topi Survo tavoitti oman laitahyökkääjänsä, joka onnistui kuljettamaan pallon maalialueelle. Myös Panthers onnistui lisäpistepotkun blokkaamisessa, jolloin puoliajalle päästiin tilanteessa 12-6.

Kolmannella neljänneksellä pisteiden makuun pääsi vain Panthers, jälleen QB Tontti – WR Makkula -yhdistelmällä. Lisäpistettä lähdettiin nyt yrittämään pelaamalla, mutta aloitussyötyön karattua QB Tontille ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin peittää pallo. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin siis tilanteessa 18-6. Viimeisellä neljänneksellä Veljmiehet aloittivat raivoisan takaa-ajon QB Survon johdolla, joka onnistuikin omilla juoksuillaan sekä löytämään tiukoistakin paikoista kuopiolaisia laitahyökkääjiä. Veljmiehet onnistuivatkin livahtamaan Panthersin maalialueelle, ja nähtiinpä Heinolan auringon alla myös onnistunut lisäpistepotku, kaventaen tulostaulun lukeman numeroihin 18-13. Panthers kuitenkin pääsi hetken päästä rokottamaan uudelleen, kun RB Rabbi Milandou pääsi hyvällä kiertopelillä juoksemaan aina maaliin saakka. Lisäpistettä yritettiin jälleen pelata, mutta puolustuksen antaessa hurjaa painetta QB Tontin mahdollisuudeksi jäi vain heittää pallo pois. Veljmiehet ei enää tämän jälkeen onnistunut pisteiden teossa, joten Panthers pääsi juhlistamaan kotiavauksessaan voittoa lukemin 24-13.

”Puolustukselta erityisesti hyvä taistelu vaikka siellä muutama pelaaja pelasikin vieraalla paikalla. Voitettiin turnoverit, niin silloin on yleensä mahdollisuudet voittaa pelikin. Puolustuksen kapteeni Mikko Koivunen johti juoksupuolustusta tutun varmasti. Ja kahteen suuntaan urakoivasta Tuomas Aaltosesta on kasvanut takakentän johtaja. Puolustuksen puolelta voidaan nostaa lisäksi esiin kulmapuolustaja Topi Ahokallio (16v) ja DE:t Roni Reimi ja Arto Ikonen.” kommentoi ottelua Panthersin päävalmentaja Janne Haataja.

”Hyökkäyksen puolelta talven ja kesän aikana käytetyt harjoitusmäärät alkoivat vihdoinkin näkyä taululla. Pelinrakentaja Tontin heitot osuivat kohteisiin ja etenkin WR Emil Makkula kävi niitä poimimassa. Lisäksi hyökkäyksen linja ja blokkaavat runningbackit Joonas Miettinen, Heikki Suomalainen ja Mikael Himilä antoivat tilaa pallonkantajakaksikolle Rabbi Milandoulle ja Tuomas Aaltoselle. Lisäksi pelinrakentaja Tontilla oli riittävästi aikaa heittää.” Haataja jatkaa.

Seuraava Panthersin kotiottelu pelataan Kisapuiston tekonurmella sunnuntaina 16.8. Vastaan astelee tällöin Pirkkala Spartans.

Vieritä ylös