Otteluraportti: U17 UNC/TAFT – Panthers

Panthers nappasi lauantaina kauden avausvoiton UNC/Taft yhteisjoukkueesta lukemin 42-14 (20-6).

Heti ottelun alussa UNC/Taft pääsi rokottamaan hieman nukuksissa ollutta Panthers -puolustusta hyvin uponneilla kiertopeleillä ja siirtyikin nopeasti 6-0 johtoon. Lisäpisteessä Panthersin LB Vili Haapasalo oli kuitenkin paikallaan ja esti pallon etenemisen maaliin saakka.

Haparoivasta aloituksesta sisuuntunut Panthers rokotti samantien. Potkun palautuksessa Topi Ahokallio palautti erinomaisten blokkien takaa pallon aina maaliin saakka ja tasoitti tilanteen 6-6. Lisäpisteyrityksessä UNC/TAFT onnistui estämään pisteiden teon.

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin vielä yksi maali, kun Panthersin RB Thomas Hegli näytti juoksunopeuttaan ja kuljetti pallon varmoilla otteilla maalialueella saakka tehden jenkkifutisuransa ensimmäisen maalin. Lisäpistettä yritettiin tällä kertaa potkaisemalla, mutta potku epäonnistui.

Toisella neljänneksellä Panthersin puolustus alkoi rullata erityisesti LB Joona Mattilan johdolla, eikä UNC/TAFT edennyt puolta kenttää pidemmälle. Vain 8 pelaajalla otteluun lähtenyt UNC/TAFT alkoi näyttää väsymyksen merkkejä, eikä tilannetta helpottanut se että QB:n paikalla kovaa työtä tehnyt ja palloa hienosti liikuttanut Marcus Lammassaari loukkaantui toisella neljänneksellä, ja näin ollen kotijoukkue joutui pelaamaan ottelun loppuun vain 7 pelaajalla.

Ennen puoliaikaa tuttu kombo Ahokallio – Hegli toimi vielä kerran, ja lisäpisteyrityksessä Ahokallion heitto löysi tulokaskauttaan pelaavan Rasmus Kaartisen, joka nappasi pallon varmakätisesti maalialueella. Näin ollen puoliajalle mentiin lukemissa 20-6.

Toinen puoliaika meni pääsääntöisesti vierasjoukkueen komennuksessa. Kolmannen neljänneksen alussa QB Ahokallion heitto tavoitti jälleen maalialueella WR Kaartisen, lisäpisteen vuorostaan viimeisteli RB Hegli, tilanne 28-6.

Kotijoukkue UNC/TAFT pääsi vielä pisteiden makuun, kun pelinrakentajaksi hypännyt Kaspar Kaplas tavoitti heitollaan lahtelaispuolustuksen taakse livahtaneen Andreas Isakssonin joka kuljetti pallon aina maalialueelle saakka. Myös lisäpisteyritys tuotti tulosta ja kotijoukkue kavensi tilanteen 28-14. Panthers kuitenkin verotti heti, kun RB Hegli onnistui jälleen murtautumaan puolustuksen läpi aina maalialueelle saakka. Lisäpisteitä ei tämän maalin jälkeen syntynyt.

Viimeisellä neljänneksellä maalinteossa onnistuttiin kerran, kun RB Hegli pääsi WR paikalla erinomaisesti pelanneen tulokaspelaaja Miro Salmisen onnistuneiden blokkien takaa kuljettamaan pallon maaliin. Lisäpisteyritys hoitui puolestaan Ahokallion heitosta jälleen Kaartiselle, ja näin ollen loppulukemiksi viimeisteltiin 42-14.

Lahti Panthers kiittää UNC/TAFT -joukkuetta hyvällä sisulla vedetystä ottelusta. U17 seuraava peli pelataan 10.7 Lahdessa, kun Panthersin vastustajaksi saapuu Tampere Saints.