Harrastaminen ja kustannukset

Mikäli olet kiinnostunut aloittamaan amerikkalaisen jalkapallon, voit olla suoraan yhteydessä;
Jukka Koljonen, 044 750 7408, pj@panthers.fi

Alta löydät tarkempaa tietoa lajista, kustannuksista sekä aloittamisesta.


Kiinnostaako jenkkifutis lajina?

Jenkkifutiksen liiton SAJL:n opastus: LAJI-INFO

Laji on nopeatempoinen joukkuepeli, josta löytyy pelipaikkoja kaiken kokoisille pelaajille. Panthersin edustusjoukkueen ikähaitari on 16-44 vuotta. Joukkueen pelaajien koko vaihtelee myös todella paljon; löytyy pelaajia jotka ovat noin 170cm/65kg, kuin myös pelaajia jotka ovat noin 200cm/130kg. Useimmiten loistavat pelaajat omaavat urheilutaustaa perinteisestä jalkapallosta, painista, jääkiekosta tai koripallosta. Jokainen urheilulaji tuo jenkkifutikseen omat etunsa ja valmennus pyrkiikin käyttämään uuden pelaajan vahvuuksia hyödyksi pelipaikkaa valittaessa.

Lajitietämys ja varusteet alkuun?

Lajista ei tarvitse tietää etukäteen juuri mitään, valmennuksemme opastaa uudet pelaajat alkuun ja lajin termit selviävät treenatessa. Uudet yli 16-vuotiaat pelaajat liittyvät edustusjoukkueen harjoituksiin välittömästi, mutta kuitenkin he treenaavat omilla ehdoillaan oppien lajia turvallisesti.

Joukkueella on jonkin verran hartiasuojia ja kypäriä, joita lainaamme uusille pelaajille. Ensimmäisiin harjoituksiin tarvitset mukaan sisäpelivarusteet, nappikset tekonurmelle ja hammassuojat. Varusteita saa hankittua edullisesti käytettynäkin, lisäksi joukkueella on kohtalaisen kuntoisia lainavarusteita uran alkuvaihetta varten. Uudet varustepaketit maksavat 300€:sta ylöspäin.

Kustannukset?

Kustannuksiltaan amerikkalainen jalkapallon on kohtalaisen edullinen laji.
Alla on listattuna suuntaa antavia kustannuksia vuodesta:
– Kausimaksut n. 300-400€.
– Vieraspelien matkakulut noin 60-100 € riippuen vieraspelien paikkakunnista
– Seuran jäsenmaksu 50€
– Lisenssi liitolle noin 70€ (4. divisioona. Maksettava ennen kauden alkua)
– Vakuutus yleensä 100 – 400 €/vuosi. Tämä korvaa myös normaalin tapaturmavakuutuksen. Monilla vakuutusyhtiöillä on myös käytäntö, että alle 16- tai 17-vuotiaat voivat harrastaa lajia normaalilla tapaturmavakuutuksella.

Kuinka mukaan?

Lahti Panthers aloittaa kovan valmistautumisen kohti kesää 2019.

Joukkueeseen pääset mukaan ihan vain osallistumalla treeneihin tai tarvittaessa ottamalla yhteyttä Jukka Koljonen, p. 044 750 7408, pj@panthers.fi

tai täyttämällä tämän lomakkeen:

Yhteistyökumppanit