Panthers avaa kautensa Sipoo Bulldogsin isäntänä

26.05.2017

Pitkä talvikausi tulee pääteasemalle lauantaina, kun Lahti Panthersin taival amerikkalaisen jalkapallon III-divisioonassa alkaa. Kisapuiston keinonurmella vastaan asettuu Sipoo Bulldogs. Tänä vuonna III-divisioona pelataan yksinkertaisena seitsemän joukkueen sarjana eli runkosarjassa otteluita kertyy kuusi. Lahtelaisryhmä koki talven aikana melko suuria muutoksia ja lähtee kauteen altavastaajana, mutta kuitenkin yllätysvalmiilla joukkueella. Juuri kauden alla seura sai vielä ison vahvistuksen, kun muutaman vuoden tauon jälkeen paluun kentälle tekevä Juhamatti Joensuu liittyi joukkueeseen. Myös joukkueen valmennuksessa odotetaan kauden alkua varovaisen toiveikkaina, mutta kuitenkin tosiasiat tunnustaen.

– Tunnelmat ovat kaikkea jännittyneestä pakokauhuun ja täyteen luottavaisuuteen. Eli ihan normaalit päivää ennen kauden alkua. Sitä miettii, mitä olisi pitänyt tehdä toisin tai mitä on jäänyt tekemättä. Kaikki selviää lauantaina, kun pallo potkaistaan liikkeelle. Kokemattomuus tulee varmasti näkymään kauden mittaan, kertaa Panthersin päävalmentaja Janne Haataja tuntojaan.

Viime kauden joukkueesta pelinrakentaja Eemi Huhtinen lähti Vaahteraliigaan nousseen Hämeenlinna Huskiesin matkaan. Lisäksi suuressa pallonkantovastuussa ollut Roope Alatupa joutuu loukkaantumisen takia jättämään väliin koko kauden. Toisaalta alueen koulujen kanssa tehty hyvä työ ja onnistunut pelaajarekrytointi on tuonut mukaan useita innokkaita ja erittäin potentiaalisia tulokkaita. Tämä on väistämättä näkynyt myös pelitapaa suunniteltaessa.

– Pelaajistossa tapahtuneet isot muutokset ovat väistämättä aiheuttaneet muutoksia myös joukkueen pelikirjassa. Etenkin hyökkäyssuuntaan tulee paljon uutta. Tullaan pelaamaan lyhyttä ja nopeaa heittopeliä, jolle hyvä juoksupeli antaa lisätukea, Haataja toteaa.

Muutoksista huolimatta joukkueen valmistautuminen kauteen on sujunut pääasiassa positiivisissa merkeissä. Etenkin fysiikkavalmennukseen on panostettu uudella tavalla ja se on näkynyt myös kentän puolella. Lisäksi keväällä käydyt yhteisharjoitukset Vaahteraliigassa pelaavan Porvoo Butchersin ja I-divisioonassa tahkoavan Kouvola Indiansin kanssa näyttivät, että myös pelillisesti ollaan oikealla suunnalla.

– Kauteen valmistautuminen on mennyt aika lähelle suunniteltua. Ennen kaikkea joukkueen fyysiseen valmennukseen tehdyt muutokset ovat näkyneet ja joukkue on selkeästi paremmassa kunnossa kuin vuosi sitten, Haatzi sanoo.

– Valmistautumisesta on vähän kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta kaksi hyvää treeniä selkeästi vahvempaa vastustajaa vastaan antoivat hyviä merkkejä ja tarkeää kokemusta, mutta toisaalta poissaolot ja pienet loukkaantumiset ovat häirinneet täyttä 11 vs 11 -harjoittelua. Kokonaisuutena sarja-avaukseen lähdetään kuitenkin luottavaisin mielin. Viime viikkoina on saatu päälle sitä kuuluisaa peli-ilmettä, kertoo puolustuksen vastuuvalmentaja Mika Marttila.

Kuulopuheiden perusteella lauantaina vastaan asettuva Bulldogs on vahvistunut viime vuodesta monella osa-alueella. Odotettavissa on heittopainotteisella hyökkäyksellä etenevä sipoolaisryhmä, mutta Panthers-puolustus on valmiina kaikkeen mitä vastaan tulee.

– Emme lähde erityisesti keskittymään mihinkään tiettyyn osa-alueeseen. Onnistuaksemme meidän tulee pelata tasapainoista puolustusta joka puolella kenttää. Siitä lähdetään, että avausottelussa nähdään aktiivinen ja rohkeasti pelaava, yhtenäinen puolustus, Marttila päättää.

Lahti Panthers kohtaa Sipoo Bulldogsin Kisapuiston keinonurmella lauantaina klo 17.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy.