Panthersin tulevaisuuden peruskivelle valettiin pohja

10.03.2017

Ravintola Fresnoon kokoontui torstai-iltana tusinan verran Panthers-perheen jäseniä valmennuksen starttikurssille. Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton valmennuspäällikkö Heikki Halttunen piti tiiviin parituntisen, jonka aikana käytiin läpi valmennuksen perusteita. Koulutuksessa keskityttiin etenkin nuorten valmennuksen vaatimuksiin. Tämä valaa pohjan Panthersin tavoitteelle tehdä lajia ja sen kevyempää versiota, lippupalloa, tutuksi muun muassa alueen kouluille ja sitä kautta laajentaa toimintaansa vahvemmin myös junioripuolelle.

Liiton valmennuspäällikkö Heikki Halttunen piti valmennuksen starttikurssin halukkaille Panttereille

 

Starttikurssi antaa sen käyneille perustiedot valmentamisesta ja mahdollistaa seuran tarjoaman valmennus- ja ohjaajakoulutuksen omille jäsenilleen sekä muille halukkaille Lahden ja Päijät-Hämeen alueella. Starttikurssilta saadun aineiston pohjalta Panthers pystyy rakentamaan räätälöidyn kokonaisuuden kuhunkin tilanteeseen sopivaksi, kuten lajiesittelynä koululaisille, juniorien vanhemmille tai opettajille sekä ohjaajakoulutuksena omille pelaajille.

Panthersista paikalla oli nykyisten valmentajien lisäksi myös muutamia nykyisiä ja vanhoja pelaajia. Positiivisia signaalejakin saatiin heti, kun viime syksynä lajin aloittanut Katja Kallinen sekä jo muutaman vuoden Panthers-paidassa esiintynyt, mutta nyt maanpuolustusvelvollisuutta suorittava Seppo Sillanpää, ilmoittivat kiinnostuksensa etenkin juniorivalmennusta kohtaan.

Lisäksi Panthers ilmoitti kahdesta uudesta valmentajasopimuksesta. Takavuosina jenkkifutista pelannut Jyrki Lempinen ottaa huostaansa Panthersin erikoisjoukkueet sekä potkupelaamisen. Niin ikään pelaajataustan omaava Tatu Leppänen puolestaan vahvistaa seuran puolustuksen valmennusta huhtikuusta lähtien. Hän ottaa vastuulleen takakentän sekä avustaa Mika Marttilaa tukimiesten valmentamisessa.

Panthers-yhteisö toivottaa uudet kasvot lämpimästi tervetulleiksi!