Kesää kohti mennään – kevään aikana tiedossa mielenkiintoisia uudistuksia

06.03.2017

Päivä pitenee kovaa vauhtia ja se tietää myös kauden lähestymistä. Lahti Panthersin valmistautuminen on myös hyvässä vauhdissa ja tapahtumia riittää niin kentän puolella kuin seuran toimistossakin. Tähän on koottu muutamia nostoja kevään aikana tulevista uutuuksista.

Maaliskuun aikana harjoitteluun on tulossa lisäyksiä. EBN Areenan tarjoamaa fysiikkavalmennusta laajennetaan ja pelaajilla on mahdollisuus osallistua pienryhmissä järjestettävään painonnoston tekniikkaharjoitteluun. Harjoituksissa käydään läpi kaikki painonnostotekniikat. Harjoitukset pidetään kolmessa pienryhmässä lauantaisin 11.3. alkaen. Kyseinen valmennus otetaan käyttöön jo nyt, mutta laajemmin se tullaan ottamaan ohjelmaan kauden 2018 valmennuksessa.

– Tavoite on, että jokainen urheilija oppii oikeat nostotekniikat voimaharjoitteluun. Tällä mahdollistetaan tehokas ja turvallinen voimaharjoittelu ja vältytään tekniikkavirheiden aiheuttamilta loukkaantumisilta, kertoi seuran puolelta asiaa puuhannut JP Sarlio

Yhteistyö EBN Areenan ja Panthersin välillä laajenee myös painonnoston tekniikkapuolelle.

 

Panthersilla alkaa myös uusi harjoitusvuoro. Lahden Urheilukeskuksen juoksusuoralla pidettävissä treeneissä painopiste on nopeuden, liikkuvuuden, kimmoisuuden sekä kehonhallinnan kehittämisessä. Valmentajana toimii Lahden Ahkerassa urheileva Sami Aartolahti, joka kuuluu kiekonheitossa ikäluokkansa huippuihin. Muun muassa viime talvena hän heitti M22-ikäluokassa halli SM-kisoissa hopeaa. Hänen lisäkseen valmentajana toimii Anu Reijonen, joka jenkkifutis harrastuksen lisäksi toimii valmentajana myös yleisurheilun parissa. Juoksusuoran harjoitukset alkavat torstaina 16.3.

Ennen kauden alkua lahtelaisille on tiedossa myös hyviä mahdollisuuksia mitata omaa osaamistaan. Lauantaina 22.4. Vaahteraliigaan valmistautuva Porvoo Butchers saapuu Lahteen yhteisleirille Panthersin kanssa. Mukkulan kuplahallissa on silloin luvassa kaksi erillistä harjoitusvuoroa. Pari viikkoa tämän jälkeen, sunnuntaina 7.4., Lahteen saapuu vuorostaan I-divisioonassa pelaava Kouvola Indians. Tällöin tiedossa on kolmetuntinen harjoitusvuoro, jonka aikana pelataan harjoitusottelu kevyellä kontaktilla.

Kevään aikana on luvassa harjoitusleiri Porvoo Butchersin kanssa sekä harjoitusottelu Kouvola Indiansia vastaan.

 

Jos hyviä asioita tapahtuu kentällä, niin osaamista kehitetään myös ”konttorin” puolella. Jenkkifutisliiton valmennuspäällikkö Heikki Halttunen tulee pitämään seuran jäsenille liiton valmennuskoulutuksen Starttikurssin. Tämän ja sen jälkeen Player Safety-kurssin suorittaneet saavat valtuuden kouluttaa itsenäisesti seuralle lisää 1-tason valmentajia ja ohjaajia. Tämä on edellytys sille, että Panthers-perhe voisi jatkossa kasvaa laajemmin junioritoiminnan puolella ja levittäytyä lippupallon muodossa myös alueen kouluihin. Isossa kuvassa tämä kaikki tukee seuran tavoitetta olla lähivuosina Suomen TOP3 paikka harjoitella ja harrastaa amerikkalaista jalkapalloa. Panthersista maaliskuun alkupuolella pidettävään koulutukseen on osallistumassa 12 henkilöä.

Kesän sarjaohjelma alkaa myös pikku hiljaa muototua. Malmi Blazen ja Tarto Titansin luovuttua sarjapaikoistaan, pelataan III-divisioona tulevana kesänä seitsemän joukkueen sarjana. Panthersilla on tiedossa kolme kotiottelua, jotka tulevat sijoittumaan lauantaisiin kesäiltoihin Kisapuiston keinonurmelle. Otteluohjelma kokonaisuudessaan tullaan julkistamaan heti, kun se virallisesti on lyöty lukkoon.

Monenlaista siis tapahtuu ja kaikki tähtää siihen, että niin joukkue kuin koko seurakin on valmiina kun kauden ensimmäinen peli toukokuun lopulla vihelletään alkaneeksi. Samalla on pidettävä katse myös kauempana tulevassa, jotta seuran kehitys jatkuu positiivisena ensi kauden jälkeenkin.

Be a Panther – Leave a Mark!