NFL-pelaajia saapumassa vierailulle Lahteen

21.02.2017

American Football Without Barriers (AFWB) järjestää helmikuun lopulla harjoitusleirin Suomessa ja sen johdosta yhteensä 12 NFL-pelaajaa saapuu myös Lahteen. Näiden pelaajien joukosta löytyy muun muassa kolme pelaajaa, jotka pelasivat helmikuun alun Super Bowlissa. Heistä New England Patriotsissa tukimiehen paikalla operoiva Barkevious Mingo pääsi ottelun jälkeen myös nostamaan lajin himoituinta pokaalia. Hänen lisäkseen listalta löytyy muun muassa kymmenen vuotta NFL:ssä luutinut Pittsburgh Steelersin keskushyökkääjä DeAngelo Williams sekä useita muita Pro Bowl -pelaajia.

AFWB on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tarkoituksena on levittää amerikkalaisen jalkapallon oppeja sekä urheilun ja liikunnan ilosanomaa ympäri maapallon. Yhtenä keskeisistä toiminnanmuodoista ovat erilaiset harjoitusleirit sekä koulutukset joissa on mukana myös NFL-pelaajia. Pelaajat ovat mukana toiminnassa vapaaehtoisesti taivotteenaan viedä lajia eteenpäin.  Ennen Suomea järjestö on järjestänyt leirejä Kiinassa, Brasiliassa, Turkissa ja Egyptissä. Suomessa järjestetään omat suurharjoitukset junioreille, naisille, miehille sekä naisten ja miesten maajoukkueille. Harjoitukset pidetään 25.2. Tampereella (miehet & maajoukkueet) sekä 26.2. Vantaalla (naiset & juniorit). Lisäksi 27.2. Helsingissä järjestetään vielä erillinen valmennusklinikka, jossa suomalaisilla valmentajilla on mahdollisuus päästä kuulemaan ammattilaisten käyttämistä harjoitusmenetelmistä.

Järjestöön voi tutustua tarkemmin osoitteessa http://afwbcamp.com/

Ville Nieminen

Muun muassa Ville Nieminen pääsee viettämään päivää NFL-pelaajien kanssa (kuva Jukka Koljonen)

 

Varsinaisten harjoitusten ja mediatöiden ulkopuolella vieraat tutustuvat Suomeen ja suomalaisuuteen. Perjantaina 24.2. joukkoon on mahdollista törmätä Lahdessa, kun he vierailevat hiihdon MM-kisoissa. Ohjelmassa on muun muassa naisten mäkihyppyä, käynti Suurmäen huipulla sekä osallistuminen palkintojenjakoon. Pelaajat saapuvat perjantaina yhteiskuljetuksella Mukkulan kartanolle puolen päivän aikaan, joten se antaa hienon mahdollisuuden tulla paikalle ja toivottaa porukka tervetulleeksi Lahteen. Hyvällä tuurilla muistoksi tarttuu pari nimikirjoitusta ja kaverikuvaa, ennen kuin he suuntaavat varsinaisen päiväohjelmansa pariin.

Vierailu tarjoaa viidelle Panthers-perheen jäsenelle ainutlaatuisen mahdollisuuden viettää päivä NFL-pelaajien seurassa. He kulkevat koko päivän pelaajien mukana, osallistuvat päivän aktiviteetteihin ja saavat tutustua pelaajiin lajin ehdottomalta huipulta. Näiden viiden joukossa on myös Panthersin oma valokuvaaja ja reportteri, joten päivästä on jälkikäteen luvassa kattava kuvareportaasi nettisivuillamme. Lisäksi päivän mittaan materiaalia on luvassa myös seuran some-kanavissa. Ota seurantaasi Panthersin Facebook, Instagram sekä tuoreimpana Twitter, niin pysyt menossa mukana ympäri vuoden!